Ballina Për Kosovën

10 futbollistë me prejardhje nga Kosova në “Euro 2024”

Shkroi: Endrit Berisha Janë 10 futbollistë me prejardhje nga Kosova që do të jenë pjesë e Kampionatit Evropian të vitit 2024, që pritet

Read More
Ballina Fakte për... Zhvillime

Kosova dhe NATO-ja

Shkroi: Endrit Berisha Kosova është bërë anëtarja më e re e asociuar e Asamblesë Parlamentare të NATO-s, në një votim që u mbajt

Read More
BallinaBottom Fakte për... Zhvillime

Java e dështimit të Kosovës për anëtarësim në Këshillin e Evropës, takimit të Kurtit me Krasniqin dhe moszgjidhjes për dinarin

Javën që shkoi Kosova dështoi të pranohet në Këshillin e Evropës. Kjo situate shkaktoi një debat intensiv në vend, me një kritikë të

Read More
Fakte për... Për Kosovën Zhvillime

8 vjet të Kosovës në FIFA: Çka ndodhi para dhe pas anëtarësimit

Shkroi: Endrit Berisha Janë bërë tetë vjet që prej se Kosova u bë anëtare e shtëpisë më të madhe të futbollit në botë,

Read More
BallinaBottom Fakte për... Zhvillime

Java e kushtëzimit për anëtarësim në KiE

Në javën që po e lëmë pas diksutimi kryesor në sferën politike u zhvillua rreth kushtëzimit për anëtarësim të Kosovës në Këshillin e

Read More
BallinaBottom Fakte për... Zhvillime

Zhvillimet për dhe rreth Kosovës që e karakterizuan javën që shkoi

Gjatë javës së kaluar në Kosovë, një sërë ngjarjesh kanë marrë vëmendje kryesore në media. Raporti i Reporterëve pa Kufij mbi lirinë e

Read More
Për Kosovën

Reporterët pa Kufij: Kosova regres në lirinë e medias

Kosova ka rënë për 19 vende në indeksin vjetor të organizatës Reporterët pa Kufij për lirinë e medias në vitin 2024. Në indeksin

Read More
Ballina Fakte për... Për Kosovën Siguri

Çka dihet për armatimin e FSK-së 

Shkroi: Endrit Berisha Forca e Sigurisë së Kosovës (FSK) është në proces të transformimit në ushtri, qëkur Kuvendi i Kosovës miratoi tri ligje

Read More
Ballina Fakte për... Për Kosovën Zhvillime

(S’)Ka parakushte për Kosovën në KiE

Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës (KiE), kur u mblodh më 16 prill të këtij viti për të shqyrtuar dhe votuar Raportin e

Read More
Zhvillime

Votat pro dhe kundër Kosovës në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës

Nga 171 vota në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës për anëtarësimin e Kosovës në këtë organizatë, 131 prej tyre ishin pro, 29

Read More
X