Ballina Për Kosovën

10 futbollistë me prejardhje nga Kosova në “Euro 2024”

Shkroi: Endrit Berisha Janë 10 futbollistë me prejardhje nga Kosova që do të jenë pjesë e Kampionatit Evropian të vitit 2024, që pritet të zhvillohet në Gjermani nga 14 qershori deri më 14 korrik. Tetë prej tyre janë pjesë e Kombëtares së Shqipërisë, ndërsa dy të tjerë te e Zvicrës. Për portierin e Shqipërisë, Etrit

Lexo më shumë
Ballina Fakte për... Zhvillime

Kosova dhe NATO-ja

Shkroi: Endrit Berisha Kosova është bërë anëtarja më e re e asociuar e Asamblesë Parlamentare të NATO-s, në një votim që u mbajt të hënën në Samitin e mbajtur në Sofje të Bullgarisë. Shumica e votave ishin pro, një ishte kundër dhe 14 abstenuan. (shih këtu) Mirëpritja në Kosovë e kundërshtimi në Serbi Udhëheqës institucionesh

Lexo më shumë
Ballina Fakte për... Për Kosovën Siguri

Çka dihet për armatimin e FSK-së 

Shkroi: Endrit Berisha Forca e Sigurisë së Kosovës (FSK) është në proces të transformimit në ushtri, qëkur Kuvendi i Kosovës miratoi tri ligje në dhjetor të vitit 2018. Procesi i transformimit është paraparë të zgjasë nga 7 deri në 10 vjet.   Transformimi i FSK-së në ushtri u nis me ligje dhe jo me ndryshime kushtetuese

Lexo më shumë
Ballina Fakte për... Për Kosovën Zhvillime

(S’)Ka parakushte për Kosovën në KiE

Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës (KiE), kur u mblodh më 16 prill të këtij viti për të shqyrtuar dhe votuar Raportin e hartuar nga Dora Bakoyannis, e cila është raportuese për anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës, me shumicë votash i tha “PO” atij raporti. Kontribut në këtë votim dha vendimi i Qeverisë

Lexo më shumë
Ballina Zhvillime

A po planifikon Serbia pushtimin e Kosovës?

Një mini-dokumentar i realizuar nga redaktorja që mbulon fushën e Mbrojtjes në gazetën britanike “The Telegraph”, Danielle Sheridan, riktheu në diskursin publik vendor e ndërkombëtar tensionet mes Kosovës dhe Serbisë. Dokumentari i publikuar më 9 prill 2024, me titullin e përdorur për rrjete sociale “A mundet Kosova të bëhet Ukraina e radhës?” dhe titullin tjetër

Lexo më shumë
Ballina BallinaBottom Fakte për... Zhvillime

Raporti i fundit i Grupit Ndërkombëtar të Krizave (GNK): Prioritet demilitarizimi i veriut

Në raportin me titull ‘Veriu i Kosovës: Ruajtja e sovranitetit mes besnikërive të ndara’, dedikuar marrëdhënieve Kosovë – Serbi, me fokus në veriun e Kosovës dhe zhvillimet atje, Kosovës i sugjerohet të bashkëpunojë me forcat paqeruajtëse të NATO-s në Kosovë [KFOR] “për të dmilitarizuar veriun”. “Kosova duhet të bashkëpunojë me paqeruajtësit e NATO-s për çmilitarizimin

Lexo më shumë
Ballina BallinaBottom Fakte për... Zhvillime

Hapi i parë i Kosovës drejt anëtarësimit në Këshillin e Evropës

Komiteti për Politikë dhe Demokraci i Këshillit të Evropës ka miratuar raportin e raportueses për Kosovën, Dora Bakoyannis, ku rekomandohet që shteti ka përmbushur kushtet për t’u bërë anëtare e plotë e Këshillit të Evropës. Me 31 vota për, katër vota kundër dhe një abstenim, Komiteti rekomandoi që Kosova të ftohet për t’u bërë anëtare

Lexo më shumë
Ballina Për Kosovën

Fakte të reja për numrin e serbëve në Kosovë

Numri i pjesëtarëve të përkatësisë etnike serbe në Kosovë, ka ndryshuar disa herë që nga vitet e 90-a, dhe ka qenë një prej temave më të diskutueshme. Kosova në njërën anë, dhe Serbia në anën tjetër kanë dhënë shifra që nuk përputhen me njëra – tjetrën. Shifra që është përmendur më së shumti për numrin

Lexo më shumë
Ballina Fakte për... Zhvillime

Fakte për Kosovën

Këtë shkurt, Hibrid.info-s, platformës së etabluar për kontrollin e lajmeve dhe informacioneve po i shtohet një produkt i ri. Quhet Kosovofacts.com, dhe nga emri lehtë kuptohet që do të sjellë fakte për Kosovën. Në një kohë të tensioneve dhe zhvillime të vrullshme politike në Kosovë dhe rajon, lansimi i Kosovofacts.com bëhet edhe më i domosdoshëm.

Lexo më shumë
Ballina Për Kosovën

Fakte për intervenimin e NATO-s në Kosovë 

Intervenimi para 25 vjetësh i aleancës më të fuqishme ushtarake në botë për të shpëtuar Kosovën vazhdon të diskutohet dhe të shihet nga pikëvështrime të ndryshme. I konsideruar si intervenimi më i susesshëm në historinë moderne të Aleancës Veri-Atlantike, misioni kontesohet vazhdimisht nga Serbia dhe Rusia. Në seancën e Këshillit të Sigurimit të OKB-së për

Lexo më shumë
X