BallinaBottom Fakte për... Zhvillime

Java e dështimit të Kosovës për anëtarësim në Këshillin e Evropës, takimit të Kurtit me Krasniqin dhe moszgjidhjes për dinarin

Javën që shkoi Kosova dështoi të pranohet në Këshillin e Evropës. Kjo situate shkaktoi një debat intensiv në vend, me një kritikë të madhe ndaj Qeverisë Kurti. Përveç kësaj, gjatë javës u takuan kryeministri, Albin Kurti dhe kryetari i PDK-së, Memli Krasniqi, ku diskutuan për mundësinë e zgjedhjeve. Ndërsa takimi ne Bruksel për çështjen e

Lexo më shumë
BallinaBottom Fakte për... Zhvillime

Java e kushtëzimit për anëtarësim në KiE

Në javën që po e lëmë pas diksutimi kryesor në sferën politike u zhvillua rreth kushtëzimit për anëtarësim të Kosovës në Këshillin e Europës.  Franca, Gjermania dhe Italia kanë përsëritur se procedimi i draftstatutit të Asociacionit të komunave me shumicë serbe për interpretim në Gjykatën Kushtetuese do të ishte sinjal i mjaftueshëm për ta siguruar

Lexo më shumë
BallinaBottom Fakte për... Zhvillime

Zhvillimet për dhe rreth Kosovës që e karakterizuan javën që shkoi

Gjatë javës së kaluar në Kosovë, një sërë ngjarjesh kanë marrë vëmendje kryesore në media. Raporti i Reporterëve pa Kufij mbi lirinë e medias në Kosovë, kërkesa për pranim në Këshillin e Europës, si dhe heqja e masave kufizuese të BE-së, kanë qenë disa nga temat kryesore të diskutuara. Kosova shënon regres në lirinë e

Lexo më shumë
BallinaBottom Fakte për... Zhvillime

Çrregullimi informativ për muajin mars (2024): Veriu, produkte shëruese dhe kushtet klimatike ishin temat, mbi të cilat u keqinformua më së shumti, Forca e Sigurisë së Kosovës (FSK) institucioni, kryeministri Albin Kurti, figura më e përfolur

Veriu, produkte shëruese dhe kushtet klimatike ishin temat kryesore për të cilat u keqinformua gjatë muajit mars 2023. Bazuar në trajtimin e përmbajtjeve keqinformuese gjatë këtij muaji, shumë tema të ndryshme politike u përdorën më së shumti për të keqinformuar. Pas përmbajtjeve politike, përmbajtjet keqinformuese nga fusha e sociales dhe e sigurisë janë përdor më së

Lexo më shumë
Ballina BallinaBottom Fakte për... Zhvillime

Raporti i fundit i Grupit Ndërkombëtar të Krizave (GNK): Prioritet demilitarizimi i veriut

Në raportin me titull ‘Veriu i Kosovës: Ruajtja e sovranitetit mes besnikërive të ndara’, dedikuar marrëdhënieve Kosovë – Serbi, me fokus në veriun e Kosovës dhe zhvillimet atje, Kosovës i sugjerohet të bashkëpunojë me forcat paqeruajtëse të NATO-s në Kosovë [KFOR] “për të dmilitarizuar veriun”. “Kosova duhet të bashkëpunojë me paqeruajtësit e NATO-s për çmilitarizimin

Lexo më shumë
BallinaBottom Fakte për... Zhvillime

Propaganda ruse me mercenarët shqiptarë 

Më 14 mars, ministria e Brendshme e Rusisë, në rrjetin social rus “Telegram”, publikoi një listë në të cilën pretendonte se janë të dhënat për mercenarët e huaj që i janë bashkuar Ukrainës nga 24 shkurti i vitit 2022, ditë kjo kur Rusia nisi invadimin e plotë të paprovokuar të Ukrainës.  Veç kolonës me shifrat e mercenarëve

Lexo më shumë
Ballina BallinaBottom Fakte për... Zhvillime

Hapi i parë i Kosovës drejt anëtarësimit në Këshillin e Evropës

Komiteti për Politikë dhe Demokraci i Këshillit të Evropës ka miratuar raportin e raportueses për Kosovën, Dora Bakoyannis, ku rekomandohet që shteti ka përmbushur kushtet për t’u bërë anëtare e plotë e Këshillit të Evropës. Me 31 vota për, katër vota kundër dhe një abstenim, Komiteti rekomandoi që Kosova të ftohet për t’u bërë anëtare

Lexo më shumë
BallinaBottom Fakte për... Zhvillime

Keqinterpretim i të dhënave për ndjenjën e sigurisë te serbët e Kosovës

Më 28 shkurt, Lëvizja Vetëvendosje (LVV) në faqen e saj zyrtare në Facebook, publikoi një grafikë që fliste për përmirësim të ndjenjës së sigurisë të serbëve në Kosovë. Sipas LVV, siguria ishte rritur me luftimin e krimit. “Me luftimin e krimit dhe kontrabandës, asgjësimin e laboratorëve të drogës e kriptovalutave, bandave kriminale e terroriste në veri

Lexo më shumë
BallinaBottom Fakte për... Zhvillime

Çrregullimi informativ për muajin shkurt (2024): Raste tragjike, vendimi i BQK-së për dinarin dhe incidentet në vendbanimet serbe janë temat mbi të cilat u keqinformua më së shumti, Zyra për Kosovën në Qeverinë e Serbisë institucioni, kryeministri Albin Kurti, figura më e përfolur

Tema kryesore që ka mbizotëruar në përmbajtjet e trajtuara gjatë muajit shkurt 2024 janë rastet e ndryshme tragjike (vdekje, vrasje), vendimi i BQK-së për dinarin dhe incidentet në vendbanimet serbe. Shumëllojshmëria e temave nga fusha politike dhe sociale, për të cilat u keqinformua u publikuan në media reale, portale të dyshimta dhe media sociale, ka

Lexo më shumë
BallinaBottom Fakte për... Zhvillime

Loja me shifrat e të papunëve

Qeveria e udhëhequr nga Lëvizja Vetëvendosje (LVV) përgjatë krejt mandatit të saj vazhdimisht është krenuar për uljen e papunësisë. Por shifrat e dhëna nga ta janë kontestuar në vazhdimësi. Kështu ishte edhe në vitin 2020 kur në mbylljen globale të ekonomive për shkak të pandemisë COVID-19, qeveria Kurti I krenohej për uljen më të madhe

Lexo më shumë
X