Për udhëtimin

Ulpiana, vendbanimi antik për vizitorët në Kosovë

Sipas përshkrimit të Këshillit të Kosovës për Trashëgimi Kulturroë, “lokaliteti arkeologjik Ulpiana-Justiniana Secunda përmban vlera të rëndësishme arkeologjike, në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar”  Si një lokalitet shumështresor, Ulpiana është njëra nga qendrat më të rëndësishme arkeologjike në vendin tonë dhe në rajon. Gjatë periudhës së metaleve (Epoka e Bronzit dhe Hekurit) e deri në ardhjen

Lexo më shumë
Për udhëtimin

Monumenti Newborn

Pak orë pas shpalljes së pavarësisë së Kosovës, në qendër të Prishtinës krerët e shtetit të sapo shpallur e përuruan një monument 7 shkronjësh, që do të bëhej atraksion turistik. NEËBORN – ose i sapolindur u zbulua nga ish-Presidenti Sejdiu dhe ish-kryeministri Thaçi.  Ideja dhe realizimi erdhi nga Fisnik Ismaili, i specializuar për marketing dhe

Lexo më shumë
Për udhëtimin

Vendet për t’i vizituar në Kosovë

Kosova është vend që tërheqë turistë nga mbarë bota, kryesisht nga kontinenti evropian që vijnë këtu përveç bukurive natyrore, edhe për mikpritjen e njerëzve. Prizreni, në jug të Kosovës, është qyteti më i vizituar nga të huajt. Të tjera atraksione përfshijnë Bjeshkët e Rugovës, në komunën e Pejës, Shpella e Gadimes në afërsi të Lipjanit,

Lexo më shumë
X